Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Psychol
Deska: Custom
Latawiec: Cabrinha switchblade
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 01:29

Spoczko nie chce sie tu wywyzszac czy zablyskac ani nie jestem experterm ale profesionalny epirb dziala na czestotliowosci 406 mhz (czyli takiej gdzie operuja nawet samoloty) wysyla sygnal zazwyczaj co 50 sekund ,ma radar reflector czyli nawet kuter rybacki Cie widzi , krotko mowiac helikopter ratowniczy wylawia Cie z wody nawet do godziny , zalezy gdzie jest baza coast guard czy sar , wiem cos o tym bo sam uzywam epirb na mojej łajbie , wiec (tfu tfu ) gdy bym kiedys tonal to pierwsze co robie lapie za epir i go odpalam . sygnal z satelity zazwyczaj leci do Londynu do glownej bazy i tam jest juz przekierowany do danego panstwa , epirb oczywiscie sie rejestruje , nazwa jednostki kraj imie nazwisko numery telefonu itd .

Dlatego mowie na Spot Life zabaweczka , pozdro i dobrej nocki !

Lucas Machowski
Deska: 5'5''
Latawiec: 6 m Swell
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 01:56

Psychol pisze:Spoczko nie chce sie tu wywyzszac czy zablyskac ani nie jestem experterm ale profesionalny epirb dziala na czestotliowosci 406 mhz (czyli takiej gdzie operuja nawet samoloty) wysyla sygnal zazwyczaj co 50 sekund ,ma radar reflector czyli nawet kuter rybacki Cie widzi , krotko mowiac helikopter ratowniczy wylawia Cie z wody nawet do godziny , zalezy gdzie jest baza coast guard czy sar , wiem cos o tym bo sam uzywam epirb na mojej łajbie , wiec (tfu tfu ) gdy bym kiedys tonal to pierwsze co robie lapie za epir i go odpalam . sygnal z satelity zazwyczaj leci do Londynu do glownej bazy i tam jest juz przekierowany do danego panstwa , epirb oczywiscie sie rejestruje , nazwa jednostki kraj imie nazwisko numery telefonu itd .

Dlatego mowie na Spot Life zabaweczka , pozdro i dobrej nocki !

:thumbsup:

Awatar użytkownika
Gregor57
Deska: flydoor 5 L
Latawiec: Flysurfer speed 5
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 04:09

Siemano.
Siedze sobie teraz wygodnie w pracy przy kompie i tak sobie pomyslalem?
Po co nam hollywood, wystarczy dac tipsa panu Pasikowskiemu w glowna role wcieli sie Pan Robert Wieckiewicz,Jasiu scenariusz i mamy film mianowany do Oscara.Wszystkie problemy ze sponsorami masz Jasiu rozwiazane i stac cie bedzie na lodz,ktora cie bedzie eskortowac i nam przy okazji oszczedzisz tych dwoch nocy nieprzespanych.
Tak pol zartem pol serio,a teraz prosba do chlopakow z gdanska.Dajcie namiary na konto i zrobimy Jasiowi mila nie spodzianke tak jak obiecalimy tu na forum, zeby nasze slowa nie poszly na marne
Poz.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2012, 07:54 przez Gregor57, łącznie zmieniany 2 razy.

amatorka1980

Post05 mar 2012, 07:00

"Miały gdzieś od 2,5 do 6 metrów. Atakowały mnie poprzez latawiec, który pewnie jeszcze swym kolorem bardziej je przyciągał. Dźgałem nożem w oczy, nos, oskrzela. Walka, z której cudem wyszedłem zwycięsko, trwała całą noc. Rano już ich nie było. W sumie zmagałem się z jedenastoma napastnikami. "

http://www.przegladsportowy.pl/Sporty-w ... 1,963.html

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 07:29

FilipN pisze:
Psychol pisze:Na nastepna taka imprezke na oceanie proponuje Ci Janku kupic juz profesjonalny epirb i Sart a nie zabaweczki typu spot life :)

Janek miał ze sobą i Spota i EPIRB...

Dokładnie Spota który nam pokazywał jego pozycję i PLB (to jak EPIRB tylko bardziej na ląd) którego niestety udało się użyć tylko na początku akcji i który wysłał właściwy sygnał.

Na podsumowanie przyjdzie czas. Piękny poranek dziś mamy :)

Awatar użytkownika
Ertel
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 08:11

Piękny ze hej ho!! :))

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post05 mar 2012, 08:30

UFFF, piękny dzionek :D :D :D
Myślmy o godnym powitaniu Pana Jana w piątek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pomysł z dechami przedni :thumbsup:
Akcja z rekinami :shock: :shock: :shock:
Brawa dla wszystkich zaangażowanych :clap: :clap: :clap:
Jak ktoś wcześniej napisał, trudno byłoby sobie wyobrazić Brzeźno bez uśmiechniętej mordki Janka :lol: :wink: 8)

Awatar użytkownika
Mincek
Deska: Duotone Jaime
Latawiec: DT Rebel 8/13 Orbit 10
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 76 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 08:32

Janek mowi ze na piatek, a wszystkie media podaja ze termin powrotu jest nieznany...

Czekalbym na oficjalne info chociazby od Eski kiedy Janek bedzie na 100%

bastek_kite
Deska: Slingshot Asylum
Latawiec: Slingshot Fuel
Dostał piwko: 2 razy

Post05 mar 2012, 08:43

kasiapelasia pisze:fantastyczna wiadomość, że się odnalazl.
dlaczego janek jest taki spuchnięty??? z czego to wynika?

Bo to Janek zjadł rekina a nie rekin Janka. Taki żart. Pełen Szacunek dla tego gościa!!!

Awatar użytkownika
stani21
Deska: Czapla KiteBoards 2014
Latawiec: 12m Ocean Razor,8m Ocean Razor
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 08:49

...kawka, spokoj, luz - to jest to a nie mapy, morze czerwone, araby, koordynaty przeliczenia i spekulacje.
Szacun Janek dolanczam sie do prosby o oficjalne potwerdzenie powrotu Janka. PRRZYJADE

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post05 mar 2012, 09:08

Spoko, spoko, na bank Eska, Mleczny czy ktos z ekipy z Brzezna poda dokladny termin powrotu, jak juz wszystko bedzie pewne. Jesli faktycznie piatek rano to postaram sie wpasc :D

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 mar 2012, 09:17

Janek dal czadu. Jakie dziwne uczucie móc się wbic na forum. Jestem ciekaw opowieści może jakiś materiał kamerka uchwycila . Dobrze że wszystko ok. "Morze czerwone jest do przepłynięcia" - Janek ale w tym tygodniu juz sobie odpuść ;-)

Awatar użytkownika
Butcher
Deska: SS Crisis
Latawiec: SS Rally
Postawił piwka: 27 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post05 mar 2012, 09:19

uffff...... Fuuu.... :)

ciezki weekend... ale wszystko dobrze sie skonczylo :)

a propos komentarzy w necie itp...:
Załączniki
pasja.jpg
pasja.jpg (29.36 KiB) Przejrzano 3554 razy

makaroniarz

Post05 mar 2012, 09:50

Obserwuję całą ta akcję od samego początku, sam uprawiam sporty ekstremalne i wiem co to jest pasja i jak się można jej poświęcić.
Niestety są też inne ważne wartości w życiu, chociażby takie jak żona, dzieci na których się świadomie zdecydowaliśmy i to właśnie dla nich powinniśmy czasami swoje chore ambicje schować do kieszeni.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, dzieci nie zostały sierotami, żona młodą wdową i dzięki Ci za to Panie Boże.

Niestety nie poklepię tak jak inni Pana Lisewskiego po ramieniu i nie powiem "jest Pan wielki", a raczej proszę o więcej pokory i zdrowego rozsądku.

Życzę szybkiego powrotu do domu i rodziny.

roadrunner

Post05 mar 2012, 10:09

Czy sa znane wspolrzedne miejsca gdzie wylowiono Janka?
I czy ktos wie dlaczego urzadzenie ktore mial ze sobą niektórych komunikatach HELP nie nadawało jego pozycji?

pozdr
Mich

Wróć do „Forum Główne”