Vesppk pisze:A co myślicie o nomadzie dla początkującego ? Kite mam już opanowany a myśle przyszłościowo o zabawie w freestyle.
Na Nomadzie nie pływałem, ale Vector się sprawdza we freestyle, więc nie widzę sensu by przepłacać.
Vesppk pisze:A co myślicie o nomadzie dla początkującego ? Kite mam już opanowany a myśle przyszłościowo o zabawie w freestyle.
jedi1 pisze:patdom pisze:Witam
Mam ukończone iko2, co prawda jakis czas temu ale generalnie spoko sobie radzilem
Waze 67kg, mam deske 130cm chcialem zapytac co byscie polecali z kilku pozycji ponizej, tak, zeby sie podszkolic - w sensie zeby kite W MIARE dobrze wstawal z wody, byl spoko na poczatek m.in.do pierwszych skokow itd, no i byl w miare "optymalny" (zebym mozliwie czesto mogl plywac na 1 rozmiarze - wiem ze najlepiej miec 2-3, poki co bede mial 1)
Rozpatruje nastepujace opcje:
CABRINHA CROSSBOW 9m (2006)
CABRINHA OMEGA 9m (2008 chyba) - wersja szkółkowa
NAISH HELIX 9m (2008) - wiem wiem, sporo odmiennych komentarzy na ten temat, ale slyszalem ze mniejsze rozmiary daja rade (?) pytanie jak na poczatek
ECLIPSE THRUSTER 10m (2008) - czytalem ze taki sobie na poczatek, bardziej dla "lepszych riderow", no ale jak w miare dobrze wstaje z wody i nie jest to c-shape.. hm?
i teraz porwanie sie na b.gleboka wode - czy kite F-One Impact SL 9m (2007) bedzie przegieciem czy idzie na nim "trenowac"? Wiem ze krotkie linki i ponoc szybki, po prostu pytam
Najbardziej zastanawialem sie nad THRUSTEREM albo OMEGA, bo thruster 10m bylby nawet przy nieco slabszym wietrze (na kursie mi mowili ze dla mnie powinny byc 9m i 12m), a omega wydaje sie byc super dla poczatkujacych.
Z gory dzieki za odpowiedz i brak zjechania - nie chcesz = nie odpowiadaj
Thruster odpuść, bo ta firma praktycznie nie istnieje, więc jak coś to będziesz miał problem z częściami. Z tych, co wymieniłeś to ta Omega chyba najlepiej, ale to już staruszek, więc licz się, że stan może być daleki od ideału. P.S. dla twojej wagi to najlepiej 11 i 7/8.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość