Maxx pisze:A liquid force ? Najnowszy element ? 138 czy 142 dla ridera wysokiego i chudego jak patyk, 72kg?;)
138 zdecydowanie.
Ziomek. pisze:..GDZIE napisałeś CO jest argumentem ZA ostrzeniem mocno wyrockerowanej deski? może jestem ciut mało zaawansowany, by to dostrzec, w tekście czy na wodzie,
natomiast na pewno ciut-skilla mi wystarczy, by nadal wyostrzać Cię na płaskiej desce zarówno na ch6 jak i Cauipe

..i na pewno na rockerowej nawet kursantów po IKO 2 nadal nie..
peace
NIe unoś się Ziomku bo nie warto w tak dobrym topicu

Napisałem na samym początku :
Ostrzenie na desce wakestyle 142 jest takie samo, a przy odrobinie wpływania być może lepsze niż na twintipie 135.Poza tym cały czas topic jest o jednej rzeczy -
długości, rozmiarze w sensie ogólnym jak rozumiem.
Tobie się wydaje że wyostrzasz - Twoja rzecz, nie pamiętam żebym się nad tym kiedyś zastanawiał czy choćby przymierzał

Pamiętam za to jeden dobry downwind, gdy też miałeś swoją teorię "przed"

Ale nie o tym temat, a podobno nie lubimy offtopicu...Powinieneś moim zdaniem, jeśli już porównujesz, porównywać się nie do mnie, a do samego SIEBIE - ja tak zrobiłem i podtrzymuję twierdzenie powyższe - na MOJEJ desce DLX 2012 142 plynę tak samo ostro ( bez zauważalnej różnicy ) jak na twintipie 135. Inną sprawą jest prędkość, większe tt ( 136,137 ) w większości są szybsze. Mogę Ci jeszcze to znaleźć na bardziej "branżowym" forum, gdzie ludzie pływają sporo lepiej od nas, ale czy to ma sens

Naprawdę pływajcie sobie na czym chcecie, nie mi to zmieniać czy oceniać
Ziomek. pisze:jedi1 pisze: Przemass ja też nie wierzę..
..przypuszczam, że swoje stwierdzenie opierasz podobnie jak ja na doświadczeniach - nie na wierze

peace
No ja opieram, głównie na doświadczeniach, natomiast Ciebie w butach na desce większej niż 137 i innej niż Profanity lub Clash, nie widziałem
Co do tematu poruszonego przez Jedi1 - to że na PKRA stosuje się deski z mniejszym rockerem, co jest kolejnym potwierdzeniem tego że zależy im na ostrzeniu i spokojnie można kompromis osiągnąć - przy zwiększonej długości tt pozostawić mniejszy niż w wake ale zdecydowanie większy niż w każdym tt rocker i "dawać" radę. Jakoś nie widać czołowych zawodników na deskach 133 z butami, chociaż w PKRA "olbrzymów" raczej nie znajdziesz, zdecydowanie jest to waga lekka
Nie jestem tak zaawansowanym zawodnikiem jak TY Ziomku

ale wydaje mi się że jednak ostrzenie deski i generalnie komfort szybkości/wysokości jest dość istotny w heacie...
NIe twierdzę że jak założysz deskę do wake to będziesz pływać tak samo jak na twintipie. Natomiast na nowoczesnej desce wakestyle, już było ich tu parę wymienionych, nie odczujesz większej różnicy w temacie ostrzenia już po paru sesjach. Musi to być dobra deska - profanity która była moją pierwszą deską "pod buty" niestety faktycznie nie najlepiej ostrzy, na kite nadaje się tak sobie, a na sam wake jeszcze gorzej - jeśli porównać ją do prawdziwych desek wake.
pzdro i loooozu trochę, na następne posty nie w temacie nie będę odpowiadał, więc możesz jechać śmiało