Nigdy nigdzie nie napisalem, ze to jedyny sluszny wybor. Rowniez nigdy nigdzie nie napisalem, zeby kierowac sie tylko i wylacznie moimi opiniami. Poza tym polecalem wiele razy wiele innych latawcow... A ze czesto wspominam o moim latawcu/polecam go - tak, zgadza sie, bo moim zdaniem (i nie tylko moim) to dobry, wszechstronny latawiec, rowniez dobry na poczatek. Nie jedyny, nie najlepszy, sa inne, rownie dobre, jak nie lepsze. Zgadzam sie, calkowicie sie zgadzam. Ale skoro m.in ten jest dobry, sprawdzony, to czemu go nie polecac innym? Czemu nie polecac go na rowni z innymi latawcami?
Co do latki biznes

- wierz mi, ze chcialbym w tym siedziec, ale jednak z moja wiedza i doswiadczeniem... nie nadaje sie. Aha, jeszcze jedno: Jezeli ktos mialby jakiekolwiek watpliwosci, oswiadczam: nie mam nic wspolnego z marka Ozone... Z zadnej ze stron: ani biznesowej, a juz tym bardziej sponsorskiej... A szkoda, bo fajnie byloby miec

.
I ku radosci andkite udzielam odpowiedzi koledze Tomanowi na pytanie (podobno m.in. od tego jest to forum): na Twoja wage polecalbym latawiec ok. 12m, typowo Freeride`owy. Rozmiar latawca na warunki 13kts-22kts, choc to tez oczywiscie zalezy od rozmiaru deski, techniki, itp. Rocznikowo raczej nie starszy jak 2010.
Mam nadzieje, ze wszyscy zadowoleni

Pozdrawiam