Krzysztof-L pisze:Wszyscy mają dość tego trucia i pouczania i uciekają na fb, gdzie mogą normalnie się "spotkać" i przekazać szybko informacje w dowolnie wybranej postaci: teksty, zdjęcia, filmy - bez żadnych ograniczeń.
Występują jeszcze ograniczenia techniczne w kwestii zamieszczania postów, zdjęć, filmów, które dyskwalifikują fora jako medium szybkiej i intuicyjnej komunikacji.
C'est la vie Panie i Panowie!
Aloha!
Oczywiście w powyższym jest tona racji ale jest jedno GRUBE ale.
Znajdź na fesjie informacje o np Crossbow 1 z 2005 lub mojej wycieczce do Wietnamu 2012. Powodzenia

I tutaj jest siła for - archiwum które banalnie się przeszukuje. Jak do tej pory FB nie przedstawił alternatywy skutecznego wyszukiwania.
I długo nie przedstawi ale nadejdzie taki moment i wówczas fora staną się reliktem przeszłości.
Wydaje mi się, że kf.pl może utrzymać pozycję użytecznego źródła wiedzy jeśli zrobi się tutaj porządek.
Pytanie - gdzie dowiesz się więcej o foilboardingu w Polsce? Na FB? twiterze? Instagramie? czy foilforum.pl?
Na ff.pl nie ma spamu. Mimo zarejestrowania 144 użytkowników wątki są często czytane. Mam wrażenie że częściej niż na tym forum które ma 15 tysięcy użytkowników (z czego chyba 100 aktywnych a reszt ato historia lub spamowcy)
Przykład - ten wątek z 8 postami czytany był 350 razy.
Na foilforum wątek z taką samą ilością wpisów otwarty był 1200 razy.
Czy admin tego forum zadał sobie pytanie jak to jest że Toby ma duże większe forum kajtowe o zasięgu światowym i nie ma tam ani grama spamu.?
Ja zadałem takie pytanie adminowi i podałem gotową odpowiedź.
Niestety problem jest chyba taki, że admin nie żyje z tego forum a Toby żyje ze swojego i jest to dla niego jedyne źródło utrzymania - więc dba o nie.
Wracając do porządków to mam konkretne propozycje aby je uzdrowić ale jednocześnie zdecydowanie ograniczyć jego zasięg dla faktycznych użytkowników.
Jednak dopóki admin nie okaże woli zainteresowania to nic się nie zmieni.
Pablo - a może czas odsprzedać kf.pl?