BraCuru pisze:Nie uzyskano wymaganych 75% czyli nie ma RSX, nie ma windsurfingu, nie ma miksow etc.
Kiteracing dostaje 2 medale: kobiety i faceci.
Komentarz Tomasza Chamery - dyrektora ds. sportu PZŻ: "Council ISAF właśnie podjął decyzję w sprawie wznowienia głosowania Windsurfing vs Kiteboarding w Igrzyskach 2016. 68% głosowało za wznowieniem, literalnie 26 osób ZA - 12 PRZECIW. Do zmiany decyzji zabrakło 3 głosów. Jutro sprawa stanie na AGM, gdzie zadecyduje zwykła większość; myślę, że warto dostrzec, że taka zmiana spuści Krakena ze smyczy.
wygląda na to, że nie wszystkie możliwości zmiany decyzji zostały już wyczerpane, zabrakło niewiele, 8 osób z maja zmieniło swoją decyzję. Dla mnie kompromitacją będzie jeżeli teraz kiedy 68% rady jest za windsurfingiem, na igrzyskach zostanie kite. Przez czysto formalny zapis o potrzebnych 75% i zwykłą głupotę niektórych wysłanników na majowy zjazd kiteracing trochę psim swędem zgarnie nie swoje medale. Jestem pewny, że kiteracing w normalnych warunkach na pewno wyrósłby bez takich kontrowersji na sport olimpijski.
Żeby nie było, osobiście nie mam nic przeciwko kiteracingowi, wręcz odwrotnie bardzo mi się podoba i sam mam w sobie dużo ciekawości dotyczącej tej odmiany.
pozdro
p.s. Koniu a moze by takie cos na male morze ?